Dec 6, 2010

Paris again III / また巴里へ III


満席のためキャンセル待ちをしていたのですが連絡がなく、
諦めていた頃なった夕方の電話。
思わず飛び上がってしまった。
枝國さん、お久しぶりです。

Here I am, second time in Guilo Guilo.
I jumped with grace when I receive a phone call in this evening,
since I was on the waiting list and no one called me until then.
Nice to see you again, chef Edakuni.


今月の献立
Menu this month:
*椎茸の揚げ餃子と白菜のソーズ
*Deep fried Shiitake Gyoza with Pakchoi sauce


 *千枚漬けカナッペ;サーモンと貝割れ大根、
切り干し大根の甘煮と炒りジャコ、
海老のタルタルローズマリー風味、
明太子と紫蘇、福神漬けと玉ねぎのソース
すみれ
*Canapés of picked Daikon; salmon Sashimi and Daikon cress,
Dried Daikon strew with pan-roasted baby sardines on top, 
prawn & rosemary tartar, Mentaiko raw and Shiso basil, 
Fukujinzuke pickles and onion sauce
Sumire flower.

*鯛の柳川風、フライドオニオンと三つ葉を添えて
*Yanagawa style Sea bream hotpot, with fried onion and Mitsuba leaves 


 *烏賊のお寿司 雲丹のソーズ キャビア添え
*Squid sushi with sea urchin sauce and caviar

*スズキと梅肉の磯辺揚げ 
ガリとポロネギのグリーンソースと
きんぴら牛蒡の刷り流し 甘海老の唐揚げ
*Deep fried seaweed rolled Sea bass and Umeboshi plum, 
picked ginger and leek green sauce 
and Kinpira burdock root potage, with Sweet shrimp fritter 

*あん肝の酢の物 きゅうり、わかめ、おぼろ昆布 
*Monkfish liver, cucumber and Wakame seaweed in vinegar,
shredded Kombu seaweed on top

働く人の手がすき。 
I like the working hands.

 *ギロギロ丼 赤出し
*Guilo Guilo Sashimi bowl and red-Miso soup

*フォアグラのお寿司
*Sushi de foie gras.

*菓子;パッションフルーツと紫蘇のシャーベット梅ソース、
イチゴのシナモンコンポート、オレンジプリン、
抹茶と白無花果のチーズ蒸しパン
*Sweet platter; Passion fruits and Shiso basil sorbet with Ume plum sauce, 
strawberry compote with cinnamon, orange pudding, 
Green tea, White fig and Cheese cake 

お酒は、食事には獺祭50を延々と、
そしてデザートと共に雑賀のにごり梅酒を頂きました。
I had Dassai 50 during the whole meal, 
and cloudy plum sake by Saika brewery with dessert.


 仲良くして頂いて、最後にスタッフの方がシャンパンを開けてくれました。
I got friends with the staffs there, and ended up having champagne with them.

そして秘密のDJブースで二次会。
ここに通いに、毎月パリに来たい。
ごちそうさまでした。
Party continued in the secret DJ booth.
I want to come to Paris every month, just to visit Guilo Guilo.
Gochisou samadeshita.

1 comments:

Anonymous said...

Do you always travel alone?