Feb 24, 2011

PARIS MON AMOUR 3


Chef Edakuni was off today because of the paperwork for new Guilo Guilo opening in Hawaii.

今回は枝國大将、ハワイ店オープンのペーパーワークの為不在です。



Bijofu Ginjo sparkling as an aperitif.
美丈夫の吟醸微発泡を食前に。 


monkfish liver wtih Tosa-zu jelly, bonito cooked with Japanese dried plum,
sweetened boiled chicken liver with sesame sauce, boiled Konnyaku.
in another bowl, soft roe and sesame tofu with tuna sashimi & asparagus
あん肝の土佐酢ジュレ、鰹の梅煮、鶏肝の甘露煮、白胡麻ソース、蒟蒻の炊いたん。
別椀で白子の胡麻豆腐、マグロとアスパラ添えも


Today's soup. egg tofu and sauteed foie gras,
picked colorful pepper, Dashi stock and shredded nori on the top
今日の椀。卵豆腐の上にフォアグラソテー、パプリカの酢漬け、
一番出汁ともみ海苔をあしらって 


Fuyou san, a new face from Kyoto.
京都から新しく来られた、ふようさん。


Wagyu sashimi, with grind ginger and onion
和牛の刺身、生姜と葱を添えて 


grilled yellowjack salted and fried over night.
shiitake mushroom and fried tofu, mixed with grind daikon radish, with lemon jelly
鯵の一夜干し、椎茸と揚げの炊いたのと大根おろし、レモンのジュレ


five different fried skewers:
aubergine and marinated sea urchin on top, quail's egg and mini tomato,
Chikuwa and picked sweet radish with nori sauce,
cream croquette with hijiki seaweed, uncured ham rolled something (forgot)
串揚げ5点盛り。茄子と漬け雲丹、
ウズラの卵とプチトマト、竹輪とたくあんに青のりのソース、
ヒジキのクリームコロッケ、生ハムに巻かれた何か(忘れた)


eel and cucumber.
鵜ざく。


Miso risotto with french shellfish named Coque.
with pickled pak choi with yuzu and dried prawn 
コック(フランスのアサリのような貝)を使った味噌雑炊、
柚子と干し海老の白菜漬けと



いつもの、フォアグラ寿司。
always, Sushi de foie gras.


Orange cheesecake, cassis cream, caramelized banana and walnut kuzu mochi.
Sake tonight. Bijofu Junmai Ginjo, then Dassai 23% for a while, 
then finishing off with Saika Nigori Umeshu.
オレンジチーズケーキ、カシスのクリーム。
キャラメルライズしたバナナに胡桃の葛餅
お酒は、最初は美丈夫の純吟、獺祭二割三分を延々と、〆は雑賀のにごり梅酒で。


Young team of Guilo Guilo, Goe, Fuyou, Moe, Taku.
we opened a bottle of Kaze no mori Tsuyuhakaze Ginjo after work.
I will come again.

枝魯枝魯の若手チーム、ごえさん、ふようさん、もえちゃん、拓さんと
仕事後に風の森露葉風吟醸で乾杯。
また来ますね。


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