Apr 1, 2011

Gochisousama for today -L’Atelier de Joël Robuchon


Dinner with Anja.
To L’Atelier de Joël Robuchon, the world's well-known three star Michelin restaurant in London.
Invited by the head chef Olivier, the head sommelier Ivo and Masashi san, a chef from Japan.

久々の、アンニャちゃんとのお出かけ。
世界を代表する三ツ星シェフ、ジョエル・ロブションさんのロンドン店へ。
ヘッドシェフのオリビエさん、ヘッドソムリエのイヴォさん、
そして日本人シェフの雅史さんに招いて頂きました。




“Royale" of foie gras, port reduction and parmesan foam
フォアグラのロワイヤル、凝縮したポートワインソースとパルメザンの泡





Caviar served on a bed of crab meat and lobster jelly
キャビア、蟹肉とロブスタージュレ






Black truffle from Perigord, chicory salad and Fuji apple
フランス・ペリゴール地方の黒トリュフ、チコリーと富士りんごのサラダ


Green Asparagus Pottage
グリーンアスパラガスのポタージュ 



Seared foie gras with citrus fruit and port jus
フォアグラのソテー、ホワイトアスパラガス、柑橘類とポートワインのソース





Roasted monkfish served on brioche toast, leek fondue and red wine sauce
アンコウのロースト、ブリオッシュトーストとポロ葱のフォンデュ、赤ワインソース





Free range quail stuffed with foie gras and truffle mashed potatoes
フリーレンジウズラのフォアグラ詰め、トリュフ風味のマッシュポテト添え




and extra mash! thank god...
そして、マッシュポテトおかわりまで!



Lemon sorbet and marmalade lemon served with a light yogurt and ginger cream
レモンのシャーベットとマーマレードレモン、ヨーグルトとジンジャークリーム


Anja gave me this guardian angel as a souvenir from Germany. 
Arigatou Anja.
アンニャちゃんが、ドイツに帰ったお土産に、可愛い天使のお守りをくれました。
ありがとうね。


With Masashi san's amazing dishes and Ivo's selected great wine matching,
Our heart and body was so fulfilled.
I still remember the texture of seasonal white asparagus, 
chicory salad, and quail....too good.
After the earthquake in Japan I had not been feeling to go out for a while,
so I was glad to eat well, drink well, and talk well tonight.
Gochisou sama deshita.

雅史さんの素晴らしい料理と、イヴォさんセレクトのワインマッチングで
心も身体も一杯です。
特にあの旬のホワイトアスパラガスの食感と、
チコリーのサラダ、ウズラが忘れられない…
震災の後、しばらく外出する気にならなかったのもあって、
今日は良く食べて、良く飲んで、良くおしゃべりできて、嬉しかった。
ご馳走さまでした。

2 comments:

Märi said...

どれもこれも美味しそう!!なつきちゃんがベルリンに来るのが待ち遠しいよーー :)

Anonymous said...

素敵なご馳走!お腹が空いてきた~。