Oct 17, 2011

Sipsmith Distillery visit / シップスミス蒸留所訪問


I visited the craft gin & vodka distillery called Sipsmith near Hammersmith, in west London.
All my bartender friends at Zuma and Roka told me many good things about this brand.
It's Sake-soaked Natsuki's first distillery experience!

ロンドン西部のHammersmith近くにあるクラフト蒸留所、
シップスミスへ伺ってきました。
前々からZUMAやROKAのバーテンダー達の評判も聞いており、
凄く気になっていたブランド。そして普段日本酒浸りの私の初蒸留所訪問!


This distillery locates in the middle of residence.
I almost passed across this tiny place.

閑静な住宅街の中にある蒸留所。
本当にこんなに小さな門構えで、ふと見落とすと通り過ぎてしまいそう。


This is James, the sales director at Sipsmith. he talks about his brand so gracefully.
More than anything else, their speciality is its beautiful copper still.
200 bottle small batch production.


本当に楽しそうにSipsmithについて語る姿が印象的な、営業部長のJamesさん。
この蒸留所の特徴は、なんと言っても銅製の超小型蒸留機。
200本のスモールバッチでしか生産できません。


Sipsmith is established 2009. the newest distillery in London,
adding to it, they are the first copper-still distillery in London since 1820.
James showed me a license after 189 years ago happily, and proudly.

ここは2009年に創業したロンドン一新しい蒸留所。
ロンドンに銅製の蒸留機を使った蒸留所を稼働するのは1820年以来のことらしく、
189年ぶりに発行されたという酒類製造免許を、
本当に嬉しそうに見せてくださりました。



Their Gin is made with 10 botanicals from around the world: 
Macedonian juniper berries, Bulgarian coriander seed, 
French angelica root, Spanish liquorice root, 
Italian orris root, Spanish ground almond, 
Chinese cassia bark, Madagascan cinnamon, 
Sevillian orange peel and Spanish lemon peel.
It all sounds like the ingredients of medicine witches' brew, isn't it?

世界中から慎重に集められた10種類のボタニカルを抽出して
彼等のドライジンは作られています:
マケドニアのジュニパー・ベリー、ブルガリアのコリアンダーの種、
フランスのアンゼリカの根、スペインのリコリス(カンゾウ)の根、
イタリアのオリス(シロバナイリス)の根、スペインのアーモンド、
中国の桂皮(トンキンニッケイ:cassia dark)、マダガスカルのシナモン、
スペインのレモンピールとセビル産オレンジピール。
なんだか魔女のつくる薬の材料みたいでしょ。


Their vodka is made by 100% barley.
Both the copper and the 5 plates in its fractional distillation column
(looks like vertical submarine in the picture above)
softens and purify the quality of spirits.

ウォッカは、100%大麦麦芽を使用した贅沢なバーレーウォッカ。
銅はアルコールとうまく結びついて留出液の香味を柔らかくする効果があり、
また、この潜水艦のような縦型の5段の分別蒸留期によって
とってもとっても純粋なスピリッツが精製されるそうです。



the pure spirit is blended with spring water from Lydwell Spring,
one of the sources of River Thames.

その留出液の原液はロンドンを流れるテムズ川の源泉でもある
Lydwell Springという水源のお水を40〜2度までブレンドして
まろやかな口当たりになっています。


I normally don't have much opportunity to taste spirits,
but amazed by the delicacy of their gin and vodka.
especially gin. at beginning start with citrusy zest and tanginess,
then the roasted nuts and cacaos, and soft juniper berry aromas linger on the palate.
 my favorite today was their sloe gin, made by infusing sloe berry for 3 month in its gin.
perfect for the upcoming christmas season!

蒸留酒は普段口にする機会が少ないのですが、
彼等のジンやウオッカの味の繊細さには驚きました。
特にジン。最初に柑橘系、そしてナッツやカカオににた香ばしさ、
最後にジュニパー・ベリーの香りが穏やかに残って、様々な味が
口の中に響いてゆきます。
私のお気に入りは、ドライジンににスローベリー(プラムの一種)
を3ヶ月浸漬し、砂糖を加えてつくられるイギリス発祥のリキュール、スロージン。
これからのクリスマス時期に流行りそうだなぁ。


Highly recommend to visit!

彼等のこだわりの酒造りは、
Sip=ひとすすり、Smith=鍛冶屋からくる
Sipsmithというブランド名に込められています。
ロンドンにいらっしゃる際には是非訪問を!


Sipsmith The Distillery
Address: 27 Nasmyth Street, London
W6 0HA United Kingdom
Tube: Ravenscourt Park (District line)

Phone: 020 8741 2034
Email: distillers@sipsmith.com
*please book before your visit


シップスミス蒸留所
住所: 27 Nasmyth Street, London
W6 0HA United Kingdom
最寄り駅: Ravenscourt Park (District線)

電話: 020 8741 2034
Email: distillers@sipsmith.com
*訪問は要予約


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