In the morning we said good-bye to my grandpa&ma,
and head to Dewazuru, Akita Seishu.
Zuma sells Tamaki Organic Sake from this brewery in Daisen-city.
I will write about the brewery next time...
朝、おじいちゃん、おばあちゃんにお別れをして、
電車に揺られ、大仙市にある秋田清酒・出羽鶴へ。
ズマではこちらの有機米のお酒、環(たまき)を扱っています。
蔵見学の話は、次回につづく…
Chuga Chuga...
After visiting we took another train to Sakata, Yamagata
to visit Jokigen, Sakata Shuzo tomorrow.
it was already sunset when we arrived.
がたん、ごとん、
その後も電車に揺られて、今度は山形の酒田へ。
明日の上喜元・酒田酒造の訪問にむけての移動です。
着いたらもう夕方。
in the town of Sakata, what was welcoming us was...
酒田で私たちを出迎えてくれたのは…
Freshest seafoods!
Sato-san of Jokigen arranged us to the local best sushi place, Suzumasa.
All the ingredients came from the port of Sakata,
the only and most important port in Yamagata prefecture.
We are so amazed by the quality of fish, and passionate works of head sushi chef.
And as a matter of course, with the beautiful, beautiful Jokigen sake...
Thank you so much Sato-san!
地元の新鮮な海産物たち!
上喜元、佐藤さんの計らいで地元で評判のお寿司屋さん、鈴政へ。
山形県唯一の重要港町である酒田ならではの素材と
情熱ある大将の握る寿司に、感激。
勿論、上喜元さんの綺麗な、綺麗なお酒と共に。
佐藤さん、本当にご馳走さまでした。
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