Its been a while already, but I missed to report the food event that I invited in this March,
Food and Fun festival, in Reykjavik, Iceland.
もう随分前のことになりますが、3月に招待されたアイスランド、レイキャビックでの
フード・アンド・ファンフェスティバルでのレポートを。
16 chefs from the U.S., France, Denmark, Sweden and other countries
spread around the famous restaurants in Reykjavik,
and open their own creational pop-up restaurants
spread around the famous restaurants in Reykjavik,
and open their own creational pop-up restaurants
using Icelandic ingredients only for 5 days and compete one another.
Thanks to Aggi from Texture Restaurant, I and my friend Sushi chef Sae san were
honored to be invited and presented Sushi & Sake nights at this biggest food event in Iceland.
honored to be invited and presented Sushi & Sake nights at this biggest food event in Iceland.
Even though Sushi, is getting bigger trend now in Iceland as well as many other european countries,
our style of Sushi this time using various fish and Japanese ingredients, also
matching with several different style of Sake were definitely the most people's first experiences.
with many young and ambitious chefs around the world.
(I even got to meet the president.)
I will come back!
アメリカやフランス、デンマーク、スウェーデンなどからの16名の有名シェフが、
レイキャビック市内の有名レストランに散らばり、5日間限りで
アイスランド産食材を使った彼らのレストランをオープンさせ、競うというこのイベント。
アイスランド一大きなフードイベントで、今年で4年目になります。
今回、テクスチャーレストランのAggiの紹介で、寿司の板前の友人と共に
寿司と日本酒をプレゼンさせて頂く機会を頂きました。
日本食文化の少ないアイスランドでも、「寿司」は今のトレンド。
しかし様々な種類のネタや食材、アレンジの仕方や何種類もの日本酒とのマッチングは
参加者の皆さん初めての体験で、楽しんで頂けたかと思います。
Food & Funの、「Fan」パートも充実していて、
様々な国の若くて野心のあるシェフ達と、様々なアイスランドの顔を
覗く機会にも恵まれました。(大統領にまで会えた!)
また帰ってきます!
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