Oct 8, 2011

Gochisousama for today -sola / ソラ


To SOLA, a french cuisine restaurant by Japanese chef Hiroki Yoshitake.
friends of Moe chan and Kyoko san.
Close to Notre-Dome Cathedral.

お友達のもえちゃんと今日子さんと一緒に、
お知り合いのSOLAさんへ。昨年末にオープンした
日本人シェフ吉武広樹さんによるフレンチレストランです。
場所は、ノートルダム寺院の近く。


All underground seating is  Horikotatsu, a Japanase traditional table built on the floor 
and customers have to take off their shoes. relaxing.

洞窟のような地下は全て掘りごたつ席。
靴を脱いでリラックスして食事できます。


Sardine and potato chips
じゃが芋のチップとサーディン


Sweet popato pottage with cinnamon biscuit.
As a crouton, they were using the cinnamon biscuit you can buy at supermarket.
I found it is great idea, the sweet cinnamon flavors matched well with the soup.

さつま芋のポタージュと、シナモンビスケット
市販のビスケットを砕いてクルトンの様に使っていたのですが、
シナモンの甘みとスープがぴったりでいいアイデア。


Foie gras Sushi with bread, Saikyo-miso sauce
The top of foie gras were nicely caramelized.

フォアグラとパンのお寿司、西京味噌のソース
フォアグラの表面がカリカリにキャラメリゼされていて美味しかった。



Tuna tataki, with Kimizu, york and vinegar sauce
I'd never seen such a tiny kiwi!

鮪のたたき、黄身酢ソースと共に
こんな小さなキウイを初めてみた。


Baby corn Tempura.
ベイビーコーンの天ぷら


Sea bass and Palmic, ginger sauce and Miso powder.

スズキとパルミック、生姜のソース、味噌のパウダー。
パルミックは、白い筍のような野菜だそう。


Beef filet, sunchoke puree, cep mushroom, black baby carrot
フィレ肉、キクイモのピューレ
セップマッシュルーム、黒人参


lemon verbena and strawberry jelly, white chocolate melange.


ベルベンヌと苺のジュレ、ホワイトチョコのメレンゲ
ベルベンヌとは、レモンの香りのする香草だそう。


"Miss Shy Sundae", named after the owner's daughter. 
so cute.

「恥ずかしがりや」という名のついたサンデー。
オーナーの娘さんにちなんだとか。
可愛い!



"nuage du soja", soy clouds.

「大豆の雲」という名の如く、
口の中でふわっときな粉が消えていきました。




SOLA par Hiroki Yoshitake
Address: 12 RUE DE L'HOTEL COLBERT 75005 Paris
TEL: +33 (01 43 29 59 04
Open:  Tue-Sat 12:00-2:30pm, 7:00-10:00pm
Metro: Maubert - Mutualité


SOLA par Hiroki Yoshitake
住所: 12 RUE DE L'HOTEL COLBERT 75005 Paris
電話: +33 (01 43 29 59 04
営業:  Tue-Sat 12:00-2:30pm, 7:00-10:00pm
メトロ: Maubert - Mutualité



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