Oct 20, 2011

Gochisousama for today -Yashin Sushi




Chef Edakuni of Guilo Guilo Paris I met the other day came to visit London for real!
He requested to eat at "the most popular Japanese restaurant in London",
and Yashin Sushi was the first place popped in my head.
It is a latest small sushi bar opened in High Street Kensington, the west side of London last winter,
head chefs are Yasushi san and Shinya san, who has been
in the Japanese restaurant industry in London for a  long time.
Once you enter the store, you see the neon sighs saying "Without soy sauce... but if you want to".
These are such a ambitious and challenging message in London
where people normally SOAKs and ROLLs their sushi in soy sauces.
It was my third time at Yashin, but I got to sit down on the counter seat for the first time.
The restaurant is fully booked.

先日お世話になったパリ枝魯枝魯の枝國さんが
本当にロンドンに遊びに来てくださりました!わーい!
「ロンドンで流行っている和食の店に行きたい」という彼の要望で、
真っ先に思いついたのはYashin Sushi
ロンドンでの日本食料理経験の長いヤスシさんとシンヤさんをトップに迎えた
新しい寿司バーで、ロンドンではまだ新しいロンドン西部の
ハイストリート・ケンジントン地域にある小さな寿司バーです。
入店してすぐカウンター後ろに「Without soy sauce... but if you want to」
「お醤油なしで…でも欲しければ」というネオンサイン。
お寿司のネタを醤油に浸し、転がして食べる様な習慣のあるロンドンで
醤油無しでお寿司を食べてもらおう…というかなり挑戦的なお店です。
にもかかわらず、連日満員で大流行り。
私はこれで来店は三回目となりますが、始めてのカウンター席です。



Grouper capriccio
Ponzu foam and truffle jelly .

ハタのカルパッチョ
酸っぱいポン酢の泡々と、トリュフジュレ。


handmade tofu.
手作りおぼろ豆腐。


Flounder and Umeboshi (dried plum) puree
ヒラメと梅肉


Kombu marinated sea bream
昆布〆の鯛


Blue fusiliner and truffle
青鯛とトリュフ


fatty tuna.
とろ。


seared Iberico pork and truffle.
イベリコ豚とトリュフ。


torched salmon and Ponzu jelly.
炙りサーモンとポン酢ジュレ。


Raku san, wine & sake sommelier gave us sake from Akita prefecture,
and I got too happy and forgot to note the food description from here...

ソムリエの楽さんチョイスの秋田のお酒で楽しくなってしまい、
ここら辺から食べ物メモ忘れています…


Shin san, one of the head Sushi chefs here, helped to donate his food as Yashin Sushi
at KANPA+i London! Charity event one month ago.
His Sushi is simple yet always has something to say.
To me, very delicious Sushi gives me an impression that
rice (Shari) become wings to the fish toppings (Neta) and starting to fly in your mouth.
The same feelings that I got when I ate Endo san of Zuma's sushi before.
I was so impressed!

しんさんは、一ヶ月前のKANPA+i London!チャリティーにも
Yashin Sushiとして食べ物を提供くださりました。
彼のお寿司は出し惜しみが無く、控えめだけど主張を忘れない。
ZUMAの遠藤さんのお寿司を頂いた時も思ったのですが、
美味しいお寿司というのは、シャリが羽となって
お魚が口の中でふわふわ飛んで行く様な感覚があります。
こんな経験、しばらく無かったから感激。






at the end, Cappuccino?
No, it is Miso soup with a soy milk foam.
How cool is this?

最後にカプチーノ、と思いきや、
これ味噌汁に豆乳のフォームの乗ったもの!
どこまでも、粋です。


Edakuni san looks very satisfied. so yummy.
Shinya san, Raku san, Gochisousamadesita!

枝さんも大満足の様子。あー美味しかった。
シンヤさん、楽さん、本当にご馳走さまでした。



Address: Kensington, 1A Argyll Road   
London, W8 7DB United Kingdom
Phone: 020 7938 1536
Open: Mon-Sun noon-2:30pm / 6-11pm

住所: Kensington, 1A Argyll Road   
London, W8 7DB United Kingdom
電話: 020 7938 1536
営業: 月-日 正午〜2:30pm / 6〜11pm

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