May 14, 2011

Gochisousama for today -にほん酒 / Nihonshuya


I'd been to "Nihonshuya" in Kichijoji.
吉祥寺にある、「にほん酒や」さんへやってきました。





This prettiest Sake space fastens my heart beat.
こんな可愛い日本酒空間。どきどきする。




With juicy Kazenomori Tsuyuhakaze, Junmai Ginjo Nigori (from Nara),
and crescent sweetlips tartar, assorted seasonal vegetable.
They had quite a big collection of Kazenomori sake.
ぴちぴちの、風の森 露葉風純吟にごり(奈良)と
胡椒鯛のユッケ、季節野菜の盛り合わせ。
ここはかなりの数の風の森を置いています。



Warm Akishika, Junmaishu, Muroka Nama Genshu (from Osaka)
with dried squid with its liver. the world's best squid!
秋鹿 純米酒無濾過生原酒 (大阪)のぬる燗と、肝入り烏賊の一夜干し。
世界で一番美味いするめでした!


Today's member; Ena chan, a friend from Schooling Pad,
and Hakase, of Futaba Fruits, who've done sake event together in the past.
今日のメンバー、スクーリング・パッド時代の友人えなちゃんと、
過去一緒にイベントもやった、フタバフルーツのハカセ。



十旭日 純米原酒(島根)と、鯉川 亀治好日純吟(山形)の常温と、
青森シャモロックのレバーブリュレ、塩のビスケットと。
Shamo-rock Chicken liver Brûlée, salty buiscut
with room temperature Jujiasahi, Junmai Genshu (Shimane) 
and Koikawa KamejiKojitsu, Junmai Ginjo (Yamagata)



Yoemon, Yamahai Junmai Muroka Miyamanishiki (Iwate)
with grilled Shamo-rock chicken marinated in sake lee.
与右衛門 山廃純米無濾過 美山錦55%精米(岩手)と、
青森シャモロックの粕漬け焼き。



Sougen Junsuimuku, Tokubetsu Junmai (Ishikawa) and
Akishika, Yamahai Junmai Muroka Nama Genshu (Ishikawa) with finishing meal.
〆と一緒に、宗玄 純粋無垢 特純(石川)と
秋鹿 山廃純米無濾過生原酒 山田(大阪)。


The owner of Nihonshuya, Mr. Takaya
This place is open for sake beginners, or even single female customers.
I would love to come back there again.
phew, Gochisousama!!
にほん酒や店主の高谷さん。
日本酒ビギナーの方や女性一人でも楽しめるにほん酒や。
また遊びに行きたいなぁ。
はー、ご馳走さまでした!!!


-Nihonshuya
Address: Ladybird Bldg 101 Honmachi 2-7-13
Kuchijoji, Musashino-shi, Tokyo 180-0004
Phone: 0422-20-1722
Open: Mon-Wed, Fri-Sun 17-24:00 (Thurs closed)

・にほん酒や
住所:〒180−0004 東京都武蔵野市吉祥寺
本町2-7-13 レディーバードビル101
電話:0422-20-1722
営業:月〜水、金〜日 17:00~24:00(木曜定休)

0 comments: