Masashi san of L’Atelier de Joël Robuchon
took me to the main dining Hélène Darroze at the five star Connaught Hotel.
The chef is Hélène, who had worked for the chef Alain Ducasse.
This place recently obtained second Michelin star.
先日ラトリエ ドゥ ジョエル・ロブションで御馳走になった雅史さんが
五つ星のコンノートホテルのメインダイニングレストラン、
エレン・ダローズへ連れて行ってくれました。
アラン・デュカス氏の元で修行した、女性シェフのエレン氏。
最近ミシュランで二つ星を獲得したそうです。
“Fines de Claire” oyster tartare, caviar from Sologne,
chilled white bean from Béarn velout
「フィーヌ・ド・クレール」牡蠣のタルタルとソローニュ産キャビア、
ベアルン地方の冷製白豆
Duck foie gras from Les Landes,
confit in spiced mulled wine,
wine jelly, dried fruit chutney, amaranth leaves
レス・ランド産 鴨のフォアグラ
ホットスパイスワインのコンフィ
ワインゼリー、ドライフルーツのチャッツネとアマランスの葉
Raviole of white coco beans from Béarn and Tuscan pecorino,
confit salt cod from Bilbao, Iberico lomo ham jus, wild garlic from Kent émulsion
ベアルン地方の白ココ豆とトスカーナ地方のペコリーノチーズのラビオリ。
バスク地方の塩鱈のコンフィ、イベリコ豚の生ハムと
ケント州産野生にんにくの乳濁液
Black and creamy Carnaroli Acquerello rice,
blue lobster, Bay scallop, line-caught calamari
sautéed with confit tomato and chorizo,
Parmigianno Reggiano foam
黒くクリーミーなアクエレッロ・カルナローリ米、
ブルー・ロブスター、帆立、針糸で釣った烏賊の
トマトのコンフィとチョリソーソテー
パルミジャーノ・レッジャーノの泡
Roasted rack of seabass in a crust of chives,
rattes potatoes and baby leeks,
grenobloise condiment with capers from Pantelleria
スズキのロースト、チャイブのクラスト
ラッテポテトとベビー・リーク、グレノーブル風の添え物と
パンテッレリーア産ケッパー
Pink roasted breast of pigeon from Racan flambéed “au capucin”,
Brussels sprouts with “ventrèche from Pierre Oteiza”,
intense sauce with Mexican mollé
フランベしたラカン地方産鳩肉のピンクロースト、
芽キャベツ「ピエール・オテイザのお腹」、
メキシカン・モレソース
Pear jelly, crystallised ginger panna cotta,
clafoutis biscuit and pear granité
洋梨のゼリー、クリスタライズ・ジンジャーのパンナコッタ
ビスケットのクラフィティと洋梨のグラニテ
Samana chocolate cream and citrus sorbet,
crystallised orange tuile,
Aged prune and Armagnac sauce
サマナ・チョコクリームと柑橘シャーベット、
クリスタライズ・オレンジのテュイル
熟成したプルーンとアルマニャック・ソース
Service, situation, presentation, and flavors are all so beautiful that
five hours had passes after we enjoy the whole course.
Gochisousama, Masashi san!
サービスも、シチュエーションも、盛りつけも、味も美しくて
ゆっくりうっとり味わっていたら
あっという間に5時間。
雅史さん、ご馳走さまでした!
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