May 15, 2011

Gochisousama for today -Yorozuya Okagesan / 萬屋おかげさん


To Yorozuya Okagesan in Yotsuya.
This place is known for winning the first one star Michelin as Izakaya style cuisine last year.
with Akihiro san (@akihiro309) I met on Twitter, and his Sake friends.

四谷にある萬屋おかげさんへ。
ここは、昨年居酒屋業で初めてミシュラン一つ星に輝いた、
人気名門居酒屋です。
今日はツイッターで知り合った日本酒先生のあきひろさん(@akihiro309)と
その仲間さんたちと行って来ました。





Kameizumi. Junmai Ginjo Kassei Sparkling Nigori (from Kochi) was the hit.
You cannot ever find sake like this sparkling bomb!
Mr.川澤の亀泉純吟活性にごり(高知)が凄かった。
爆発系発泡酒。これはロンドンでは飲めない!


Soy-marinated bonito, lightly torched Japanese spanish mackerel with mustard,
Sea bream with Karasumi, dried mullet roe.
all sashimi need no soy sauce.
漬けをした鰹のたたきと、軽く炙った鰆 からし添え、
鯛にはカラスミをたっぷり。全て醤油不要の刺身です。



Hidakami, earthquake restoration sake (Miyagi).
This sake is a shine of hope made by Moromi mush survived from the 311 earthquake.
blend sake made by different sake rice: Hitomebore, Kuranohana, 
Yamadanishiki, Tankan Wataribune, Yamadaho.
I am not just saying this, but it was delicious.
宮城の日高見 震災復興酒。震災の中、生き残ったもろみから出来た希望の光です。
ひとめぼれ・蔵の華・山田錦・短かん渡船・山田穂で仕込んだブレンド酒。
お世辞ではなくて、美味しかった。


Super popular brand,  Jikon, Junmai Ginjo, Senbonnishiki Muroka Nama (from Mie)
圧倒的人気の而今 純吟、千本錦無濾過生(三重)



Raifuku, Honjozo (Ibaraki). we enjoyed it warm.
来福 本醸造(茨城)は、燗につけてもらいました。


and Today's strangest choice. Shinigami (means Reaper...) by Kamofuku brewery(in Shimane).
too scary to put its photo online...
but it actually tasted very unusually interesting. 
blend with aged sake.
そして、今日の変態系。島根の加茂福酒造さんの死神。
ラベル怖すぎで写真載せられません。
古酒とのブレンド。名前とは裏腹な、絶妙かつ斬新な旨口酒でした。

Gochisou sama for today!
きょうもご馳走さまでした!



Adress: Matsmotokan B1, Yotsuya 2-10, Shinjuku-ku, Tokyo
Phone:03-3355-8110
Open: weekdays 18-22:30
Closed: Sunday, Monday, National holiday

住所:東京都新宿区四谷2-10松本館B1階
電話:03-3355-8110
営業:平日18:00~22:30
定休:日曜日・祝日・月曜日

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