Jul 30, 2013

elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food at Somerset House


Invited for the opening of new exhibition at Somerset House 

7月頭よりサマーセットハウスにて公開された、分子ガストロノミーの先駆者であり、
世界一のシェフと言われている元「エルブジ」ヘッドシェフの
フェラン・アドリアさんの「エルブジ:フェランアドリアと食のアート」展の
オープニングに招待いただきました。


Ferran, who had started his carrier as dishwasher at the Hotel Playafels, in Castelldefels,
With his ever-lasting effort, crave to the beauty of food,
outstanding imagination and passion, and his amazing strong team,
he has been expanding his world without limit.
This is what this exhibition is about.

スペインのプラヤフェルスホテルで皿洗いからキャリアをスタートさせたフェラン氏。
その尽きない努力と食と美への追求心、並外れた発想力と迸る情熱、
そして彼を半生支えてきたチーム・エルブリの世界が全て詰まった展示会。
みんなとっても嬉しそうです。






Amazing to see all the tricks behind his creativity. 
And what is more amazing is that he loves Japanese culture!
Under the elBullivirus he says;
"El Bulli wanted to establish dialogues with various areas of knowledge
and therefore engaged with art, design, architecture, business theory, health and education sciences, 
and particularly with Japanese culture."

彼は日本好きでも知られており、エルブジのコンセプトについて
「様々な領域の学問における対話を創造すること。それは例えばアートや建築、デザイン、経営論、健康や教育の科学、そして特に日本文化である。」とも。
世界一のシェフを魅了する日本食が、もっと世界に羽ばたきますように!


オブラートです。






This is the model of "elBulliinstitution",
his ultimate project to create the laboratory dedicated to study food, opening in 2014.

ただいま製作中の、進化したエルブジ、
「elBulliinstitution(エルブジインスティトューション)」
2014年に食のラボラトリウムを完成させるという
フェランの究極プロジェクトです。


Thank you for inviting me Ms. Ogawa from the Daiwa Foundation, and Marcel!
招待いただいた大和日英基金の小川さん、マーセル、ありがとうございました!


On the way back full of day-dreams and inspiration.
白昼夢とインスピレーションいっぱいの帰り道。

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